Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın

Ramazanda yanlış beslenme ve uzun süreli susuzluk böbrek hastalıklarına sebep olabiliyor…
Çok dikkat etmelisiniz hanımlar ramazan aylarında aşırı susuzluk nedeniyle böbrek hastası olmayın. Eğer yaşının ilerlemişse orucunuza biraz ara verebilirsiniz. Sadece yaşlılıktaki bireylere olmuyor 20 ve 35 yaşları arasındaki insanlarda az su tüketimi olduğu için böbrek yetmezliği böbrek ağrıları gibi çeşitli hastalıklar meydana gelmektedir.
Midenizle ilgili bir ağrı çekiyorsanız hemen en yakın bir doktora gözükmenizi tercih ediyorum.
Böbrek
Ramazan ayında böbrek hastaları, iftar ile sahur arasındaki dönemde su açıklarını kapatamadıklarından, hastalığının farkında olmayan birçok kişi, ramazan sonrası böbrek yetersizliği nedeniyle doktora başvurur. Böbrek yetersizliğinin en kesin tedavisi bol su içilmesidir; dolayısı ile kronik böbrek hastalarının oruç tutmaları sakıncalıdır. Böbrek yetersizliği olanların oruç tutmaları halinde yetersizlik daha da ilerler.
RAMAZANA ÖZEL ÖNERİLER
* Kronik böbrek hastalığınız varsa tuzlu yemeyin.
* Böbrek taşınız varsa kesinlikle vücudunuzu susuz bırakmayın (özellikle ramazanda böbrek ağrılarınız olabilir).
* İftar ve sahur arasında en az 2-3 litre su tüketin.
* Tuzlu yememeye özellikle önem verin.
* Kalsiyum içeren süt ve süt ürünlerini yüksek oranda tüketmeyin. Daha sonra böbrek taşına dönüşecek böbrek kumu dökebilirsiniz.
* Aşırı ve demli çay tüketmeyin.
* Tuzlu kuru yemişlerden uzak durun.
Böbrek taşı olanlar kalsiyum içeren gıdaları, süt ve süt mamullerini yüksek oranda tüketirlerse, böbrek kumu dökebilirler ve bu daha sonra böbrek taşına neden olabilir. Aşırı ve demli çay tüketimi ve tuzlu kuru yemiş de böbrek taşı riskini artırabilir.
Bir önceki yazımız olan Bağırsak Enfeksiyonu Hakkında Bilgiler başlıklı makalemizde Bağırsak Enfeksiyonu hakkında bilgiler verilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.